Merkezimiz bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanemizin tanıtımı ve kaynakların etkin kullanımı hususunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Öğrenci ve akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Bilgilendirme Toplantımızın açılış konuşmasını, Merkez müdürümüz Yard. Doç. Dr. Talip AYAR gerçekleştirdi. Daha sonra söz alan kütüphane memurumuz Fatma ERCAN, kaynak ve katalog tarama, kaynaklara erişim sağlama yolları hususunda sunum yaptı.

Söz konusu sunumda, kullanıcıların oturum sayfası üzerinden kaynaklarla ilgili yapabilecekleri işlemler,  eser isteğinde bulunma ve bilgi güncelleme işlemleri ilgili bilgiler verildi. Ayrıca web ortamında kaynaklara erişim kapsamında başta E-Marefa veri tabanı olmak üzere başka veri tabanları ile YÖK Tez Merkezi ile ilgili tanıtım yapıldı. Bunun yanında kütüphanemizden ödünç alınan kaynakların kullanımı, süre uzatma, zamanında iade edilmeyen kaynaklar için ceza, başka kullanıcı üzerindeki kaynağı ayırtma işlemleri gibi adımlar slayt şeklinde gösterildi.

IMG_0451.JPG

IMG_6731.JPG

IMG_0455.JPG

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü © 2017 Sayfa Başı